Tafels

Zelf je tafel samenstellen

Eten, werken socializen

Aan een tafel gebeurt heel veel in huis! Van ‘s ochtends opstarten, ‘s avonds eten en bijpraten, werken, tot en met gezellige etentjes met vrienden of familie. En hij moet er natuurlijk ook mooi uitzien en passen bij jouw woonstijl! Ga je voor een extralange, bourgondische tafel met een industriële uitstraling of voor een eigentijdse ronde tafel met een kolomvoet? Met onze collectie kun je je eigen tafel samenstellen! Eerst bepaal je of je voor rond of rechthoekig gaat, vervolgens kies je de kleur, dikte en afwerking en ten slotte de poten of het onderstel. Na het bepalen van deze keuzes heb je je eigen tafel samengesteld. In onze webshop kun je enkele opties online bestellen, maar in onze woonwinkel kun je alle varianten bekijken en shoppen! Hier zie je wat enkele voorbeelden van wat je zoal kunt doen met onze collectie.

Een ronde tafel

Een ronde tafel is perfect als je bijvoorbeeld niet veel ruimte hebt, hij oogt ook vaak knusser. Maar een ronde tafel kan ook een mooi contrast vormen met alle rechthoekige vormen in huis. Je kunt kiezen uit verschillende diameters voor het blad, hiermee bepaal je meteen hoeveel stoelen eraan kunnen worden gezet. Wil je 4 poten of juist 1 stoere kolomvoet? De tafel krijgt een totaal andere uitstraling met een ander onderstel of poten.

Een rechthoekige tafel

Met de lengte van de tafel kun je ook spelen, als je de ruimte hebt is een tafel van 3m ideaal voor een groot gezin of etentjes met veel gasten! Ook kun je een rechthoekige tafel gebruiken om aan te werken. De dikte van het tafelblad bepaalt ook meteen de uitstraling, een 4cm dik tafelblad oogt stoerder dan een 3cm dik tafelblad. Als je voor een luchtige uitstraling gaat, kies je ranke poten en een dun tafelblad in blank eiken.

Een ovale tafel

Ga voor een bijzondere vorm en kies een ovalen tafel! Zeker met unieke kruispoot haal je absoluut een eye-catcher in huis. De opvallende constructie van het onderstel doet denken aan het spelletje Mikado en Mikado is het Japanse woord voor keizer. Een ovalen tafel heeft dus keizerlijke allure!

Zelf samen te stellen tafels