Vincent Sheppard

Chairing beauty, quality and comfort

De meubels van Vincent Sheppard zijn ontworpen vanuit een visie dat comfort en sprekend design hand in hand moeten gaan. In de brede en unieke collectie van Vincent Sheppard vind je dan ook echte blikvangers van hoogwaardige kwaliteit, veelal gemaakt van duurzame materialen

Over Vincent Sheppard

Vincent Sheppard ontwerpt en produceert sinds 1992 binnen- en buitenmeubels met uitzonderlijk zitcomfort en is wereldwijd marktleider in Lloyd Loom -meubelen, een techniek waarbij kaftpapier rond een metalen draad wordt gedraaid en zo tot unieke meubelstukken wordt geweven. Alle producten zijn handgemaakt en tot in de perfectie uitgevoerd door de meest bekwame vakmensen.

Vincent Sheppard is opgericht met het doel om de traditie van de Lloyd Loom-weeftechniek in ere te houden. Door nauw samen te werken met de lokale bevolking van Cirebon, Indonesië, dat bekend staat om haar traditie in het weven en buigen van rotan, weet Vincent Sheppard dat doel te bereiken. De kennis en vaardigheden van lokale vakmensen verheffen de producten tot ware kunstwerken, die stuk voor stuk handgemaakt zijn en tot in de perfectie zijn uitgevoerd.

Respect voor mens en natuur

Vanaf het begin heeft Vincent Sheppard ervoor gekozen om zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken. Transparantie, eerlijkheid en het met respect behandelen van de aarde met haar natuurlijke bronnen en inwoners behoren tot de kernwaarden van het merk. Vincent Sheppard gaat bewust om met grondstoffen en wordt om die reden met een ecologische mindset bestuurd. Recyclen, het reinigen van afvalwater en het gebruik van ecologische reinigingsproducten behoren dan ook tot de standaardprocedures tijdens het productieproces van de meubels.

Merken bij Het Kabinet

Bij het Kabinet kan je terecht voor een onderscheidend assortiment. Naast Jess Design vind je ook andere gave merken, zoals HKliving en VT Wonen. Maar ook voor minder grote merken, zoals BePureHome, Zuiver en onze eigen merk ‘New Routz’. Ook voor verlichting en accessoires kan je bij ons terecht voor merken als Zusss en It’s About RoMi. Kom langs in onze woonwinkel en laat je inspireren door ons unieke assortiment en deskundige medewerkers.