dBodhi

Crafters of origin

‘Handgemaakt met bezieling op Java: De natuur staat centraal bij het merk dBodhi. Het merk zoekt bij het ontwerpen van meubels naar het beste balans tussen cultuur en natuur met als gevolg een prachtige collectie aan meubels. Kortom, meubels met een verhaal.’

17 producten
Hanglamp Horn Zwart thumbnail image
Hanglamp Horn Zwart thumbnail hover image

Hanglamp Horn Zwart

In 3 varianten
Vanaf € 115
Eettafel Artisan thumbnail image
Eettafel Artisan thumbnail hover image

Eettafel Artisan

In diverse afmetingen
Vanaf € 1099
Hanglamp Drum Naturel thumbnail image
Hanglamp Drum Naturel thumbnail hover image

Hanglamp Drum Naturel

In 2 maten
Vanaf € 249
Eetkamerbank Artisan thumbnail image
Eetkamerbank Artisan thumbnail hover image

Eetkamerbank Artisan

In diverse afmetingen
Vanaf € 629
Salontafel Knut thumbnail image
Salontafel Knut thumbnail hover image

Salontafel Knut

In 2 maten
€ 349
Bijzettafel Knut thumbnail image
Bijzettafel Knut thumbnail hover image

Bijzettafel Knut

In 2 maten
Vanaf € 175
Kruk Berri thumbnail image
Kruk Berri thumbnail hover image

Kruk Berri

€ 169
Stoel Beetle thumbnail image
Stoel Beetle thumbnail hover image

Stoel Beetle

€ 429

Over dBodhi

dBodhi is een echt familiebedrijf opgericht in 2007 met als missie om van oude materialen nieuwe doorleefde kwaliteitsmeubelen te ontwerpen. dBodhi is afgeleid van de Bodhiboom. Dit is een heilige boom waaronder Boeddha ‘bewustwording bereikte’ (=bodhi). dBodhi wordt ook wel designboom genoemd. Ambacht is belangrijk. Elk meubel wordt aan de hand van oude kennis en Javaanse traditie en ambacht gemaakt op de traditionele wijze. Alle dBodhi meubels zijn gemaakt in Indonesië: in hun eigen studio op Java, of in kleinschalige ateliers waar zij mee samenwerken. dBodhi heeft alle meubelen met dezelfde filosofie ontworpen: de kunst van het vakmanschap als middel gebruiken om een eerbetoon aan de natuur te brengen. Ze maken gebruik van gerecyclede en organische materialen en volgen eeuwenoude technieken en Javaanse tradities om zo duurzame, en kwalitatief hoogwaardige meubels te maken. Meubels met een verhaal.

Over dBodhi

Reclaimed teak

Het teruggewonnen teakhout wat dBodhi veel gebruikt is afkomstig van eeuwenoude huizen uit afgelegen dorpen in Oost-Java. Het teakhout komt uit een regio die bekend is om haar hoogwaardige teak, en komt van bomen van meer dan 60 jaar oud. Door een levendige geschiedenis en leeftijd, zit het rustieke hout vol karakter. Met haar unieke texturen is ons teakhout duidelijk te onderscheiden van net gezaagd hout. Door hergebruik brengt dit teakhout niet alleen historie en karakter in je huis, maar is het ook nog eens goed voor het milieu.

Reclaimed teak

Merken bij het Kabinet

Bij Het Kabinet vind je altijd een onderscheidende collectie meubels en accessoires. Naast ons eigen merk Het Kabinet Originals vind je ook mooie merken als HKliving, vtwonen, BePureHome, Zuiver en New Routz. Ben je op zoek naar een mooie lamp of eigentijdse woonaccessoires? Ook hiervoor shop je bij Het Kabinet. In onze collectie vind je merken als Zusss, It’s About RoMi en House Doctor. Bezoek onze woonwinkel en laat je inspireren door ons uniek assortiment en onze enthousiaste woonspecialisten.