Woonstijl Urban

Stylist Roos neemt je mee in de stijl Urban

Op de vraag ‘Wat is jouw woonstijl?’ is volgens ons het beste antwoord ‘Mijn eigen stijl’. Ons team creëert droominterieurs, iedere dag opnieuw! Niet voor onszelf uiteraard, maar voor onze bezoekers die in een interieuradvies aangeven hoe ze het liefste willen wonen. Het zijn stuk voor stuk interieurs die aansluiten op de wensen en behoeften van de (toekomstige) bewoners. Daar gaat steeds een bijzonder en leuk traject aan vooraf, van kennismaking tot aan de daadwerkelijke tekening. Wij zijn pas happy als de bewoners dat ook zijn! Eén van onze woonstijlen die we uitlichten, is Urban. Stylist Roos vertelt je meer over deze woonstijl. “We hebben één van onze stijlkamers helemaal ‘Urban’ gemaakt, met een toefje seventies. Deze kamer is de perfecte inspiratiebron voor onze bezoekers!”

Woonstijl Urban - Het Kabinet Wonen
Woonstijl Urban - Het Kabinet Wonen

Stoer, tijdloos en modern

De woonstijl Urban kenmerkt zich vooral door de tijdloze basis en het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Door het warme karakter voel je je hier helemaal thuis. “Voor de vloer hebben we gekozen voor een vinylvloer in robuust eiken uit de collectie van Douglas & Jones. Het behang met bamboe-dessin van Eijffinger en de zachte, aardse tinten van Histor onderstrepen het natuurlijke karakter van het interieur. De wand met open haard is voorzien van geglazuurde wandtegels in antraciet van Douglas & Jones en is echt een eye-catchter geworden. Het totale palet is volledig op elkaar afgestemd en er is een mooie balans ontstaan. De prachtige elementenbank Medusa in een okerkleurige stof past hier perfect bij, zeker in combinatie met de halfronde marmeren salontafels.”

Woonstijl Urban - Het Kabinet Wonen
Woonstijl Urban - Het Kabinet Wonen

Kleurliefhebber?

Hou je van wat meer uitgesproken kleuren? Je kunt de woonstijl Urban natuurlijk ook aanpassen aan je eigen persoonlijke voorkeur. Zo kun je voor de bank kiezen uit talloze stofkleuren en het totale kleurenpalet kun je hierop afstemmen. “Maar hou hierbij wel altijd de ‘60-30-10-regel’ in je achterhoofd, zodat het rustige karakter van de stijl behouden blijft, want dit zorgt voor een mooie balans tussen de basis en accenten. Kies bijvoorbeeld voor groen, terra of taupe. Dit kleurenpalet zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling die bij de woonstijl Urban thuishoort. Ik heb voor de styling accessoires met een vintage karakter toegepast, zoals keramiek en lampen met een retro uitstraling. Het geeft net even wat meer pit!”

Woonstijl Urban - Het Kabinet Wonen
Woonstijl Urban - Het Kabinet Wonen

Laat je adviseren door een specialist

Wil je ook je gedroomde interieur werkelijkheid laten worden? En heb je zin om dit nieuwe jaar voor een compleet nieuwe look te gaan die meer past bij je persoonlijkheid, maar weet je niet precies hoe dit moet? Maak dan snel een afspraak voor een Interieuradvies op maat – deze is gratis en vrijblijvend – en laat ons je helpen bij het creëren van jouw ideale leefomgeving. 

Shop: