Woonstijl Classic

Modern-chique en romantisch

‘Wonen in jouw stijl’, een uniek interieur creëren dat helemaal aansluit op jouw wensen, smaak en levensstijl, daar geloven we heilig in. Jij moet er immers wonen en je er happy in voelen. Daarom geven we het liefste een interieuradvies op maat, waarin we altijd rekening houden met alle factoren die voor jou belangrijk zijn. Onze stijlkamers zijn dan ook ingericht in verschillende woonstijlen en hebben altijd een huiselijke, inspirerende setting. Eén van die woonstijlen is Classic, waarbij alles gaat over romantiek en authenticiteit in vorm, kleur en materiaal. Hou je wel van wat romantiek in je interieur? Lees snel verder en ontdek hoe je deze woonstijl thuis kunt realiseren!

Modern-chic met een romantische touch

De woonstijl Classic onderscheidt zich van een strak modern interieur door de toevoeging van authentieke meubels en accessoires met een klassiek en nostalgisch karakter. Je kunt met Classic best veel kanten op. Ga voor een modern-chique uitstraling met een beetje glamour of voor een meer romantische, nostalgische look met landelijke elementen. Mooie dessins horen echt bij een Classic interieur en hiermee kun je gaan spelen! In één van onze stijlkamers hebben we bijvoorbeeld een prachtige combinatie gemaakt met diverse dessins, zoals de wandtegels in een cassette-motief, het behang met een bijzonder bloemendessin en het vloerkleed met art deco-motieven.

Classic kleurenpalet

Ook met het kleurenpalet kun je meerdere kanten op binnen de woonstijl Classic. Met Modern-chic ga je voor een wat zwaarder kleurenpalet met kleuren als bordeauxrood en diepblauw. Bij een meer romantisch interieur kies je voor een meer zacht en verfijnd palet, met tinten als roomwit en zacht beige. Bij het kiezen van de meubels en accessoires houd je rekening met de kant die je op wilt gaan binnen Classic. Een bank in een donkere kleur of luxe stof als velvet hoort meer bij Modern-chic en luchtige stoffen als linnen in gebroken wit of zachtgrijs passen perfect bij een romantisch, landelijk interieur. Bij het kiezen van de juiste accessoires is het handig om te werken met de kleuren uit het gekozen behang en/of muurverf. Je gaat bijvoorbeeld helemaal voor ’ton-sur-ton’, voor kleuren uit hetzelfde spectrum die ervoor zorgen dat het geheel rustig blijft. Wil je Classic met een beetje robuustheid of juist met wat drama? Dan zijn juist donkere materialen in combinatie met zwaardere kleurstellingen perfect hiervoor.

Antiek en modern

Bij Classic draait alles om het vinden van de perfecte balans. Antieke meubelstukken en accessoires, zoals de versteende en houten salontafels, romantische accessoires zoals lampvoeten met een Delfts Blauw patroon, bordjes aan de wand of kussens met een ribfluwelen stof, zorgen voor verfijning een gecoördineerd totaalbeeld. In de stijlkamer Classic hebben we gekozen voor de bank Gloss. Dit is een modern-klassieke bank met een royaal zitcomfort en bourgondisch karakter.

Persoonlijke touch

Bij ieder interieur is het belangrijk om je intuïtie te volgen door elementen toe te voegen die helemaal bij jou passen. Kies kunstwerken die je aanspreken en zet persoonlijke items zoals dierbare erfstukken en foto’s in de schijnwerpers. Zo creëer je een interieur waar jij je lekker thuisvoelt. Kun je wel wat hulp gebruiken met het realiseren van je eigen Classic interieur? Meld je dan nu aan voor een interieuradvies met één van onze stylisten!

Shop:

Laat je adviseren door een specialist

Wil je ook je gedroomde interieur werkelijkheid laten worden? En heb je zin om dit nieuwe jaar voor een compleet nieuwe look te gaan die meer past bij je persoonlijkheid, maar weet je niet precies hoe dit moet? Maak dan snel een afspraak voor een Interieuradvies op maat – deze is gratis en vrijblijvend – en laat ons je helpen bij het creëren van jouw ideale leefomgeving.