vintage loft

stap in onze droomwereld

Stoer, fris, luchtig en industrieel deze ingrediënten maakten wij een vintage loft. Alsof je een leegstaand pakhuis hebt omgetoverd in een eigenzinnige en ruimtelijke woning, met veel vintage elementen. Wil je jouw interieur ook een loftachtige uitstraling geven? Dat kan met een aantal basisingrediënten en decoratietips.

 

De basis

Je huis is vast geen leegstaande fabriek of pakhuis, maar met een paar statements kun je wel het effect benaderen. Een eettafel met een ijzeren onderstel en houten blad, of een wand met ijzeren wandkasten of wandrekken, geven je interieur direct een industrieel karakter door het materiaal en het mooie lijnenspel. Een ladekastje met leren handgrepen geeft een kleine wand of de hal direct een boost. Met een geschilderde lambrisering krijg je meteen een ruimtelijk en speels effect en de uitstraling van een oud klaslokaal.

 

Stylingtips

Er moet wel geleefd worden in je industriële ruimte, dus voeg warme materialen zoals hout, grafisch textiel en veel groen toe. Met vintage items als oude, houten bakken of een retro fabriekslamp maak je het helemaal af en geef je de ruimte een persoonlijk en sfeerbepalend accent. Geef alles veel ruimte en maak statements met een paar elementen, zodat het luchtig en ruimtelijk blijft. De combinatie van verschillende materialen en het gebruik van sterke contrasten leveren een spannende mix op.

 

Lees ook...