Instant sfeer in huis

Met een vloerkleed kun je zoveel kanten op

Instant sfeer

Effen, gestreept, geruit, rond of rechthoekig? Laagpolig, hoogpolig of met een opvallend dessin… Best lastig om het perfecte vloerkleed te vinden! Er zijn zoveel keuzes en combinaties mogelijk. En een vloerkleed is toch wel een instant sfeermaker, die je interieur direct een boost geeft. Hoe maak je de juiste keuze bij de aanschaf van het perfecte vloerkleed? We helpen je op weg met een paar stylingtips.

Speelse patronen

Maak het speels en vrolijk en kies een vloerkleed met een dessin van abstracte vormen of een geometrisch lijnenspel. Geef je interieur hiermee wat extra pit, vooral als je een effen bank hebt of als het geheel een beetje saai aanvoelt. Door enkele verschillende vloerkleden te combineren, kun je een spannend geheel maken; je eigen statement als het ware. Je denkt misschien: print op print, dat wordt toch veel te druk? Het kan juist erg goed uitpakken als je ‘ton sur ton’ werkt; oftewel kleuren gebruiken die dicht bij elkaar liggen. Het geeft een speels effect, terwijl het rustig blijft ogen door het combineren van dezelfde tinten.

Maak het spannend en combineer verschillende vloerkleden

Vloerkleden met grafische printjes

Heerlijk zacht

Wollen vloerkleden zijn heerlijk aaibaar, comfortabel en geven je interieur een warme uitstraling. In de winter houden ze je voeten heerlijk warm en in de zomer lekker koel. Geweven patronen zorgen voor een levendig effect en zijn voor bijna elk interieur geschikt, vanwege het tijdloze, neutrale karakter. Bovendien zijn wollen kleden gemaakt van veerkrachtige vezels en duurzaam vanwege de lange levensduur.

Ronde vormen doorbreken de rechte lijnen in je interieur

Puur natuur

Wie gek is op natureltinten is waarschijnlijk ook verliefd op deze mooie jute vloerkleden. De ronde vormen of franjes aan de rechthoekige kleden maken het kleed toch gezellig en levendig, ook al zijn de kleurtinten heel rustig en basic. De ronde vormen doorbreken ook je rechte lijnen in je interieur. Combineer een jute vloerkleed met andere natuurlijke materialen zoals teakhout, rotan of bamboe, een schapenvacht én mooie planten met het vloerkleed als verbindende factor. Bij Het Kabinet verkopen we ze in verschillende vormen, maten kleuren en printjes.

Jute vloerkleden in naturel tinten

Go wild

 

Een koeienhuid of schapenvacht is heel expressief en kan een echt statement maken in je interieur. Door de natuurlijke tinten combineert het kleed makkelijk met jouw meubels. Ook leuk: Combineer een koeienvel of schapenvacht met een neutraal vloerkleed, zoals een wollen kleed. Je creëert dan een mooi contrast door de verschillende vormen maar ook de materialen.

Lees ook...

Early summer vibes

Early summer vibes Yes, de temperaturen schieten omhoog en het vroege zomerzonnetje zorgt ervoor dat je huis zonovergoten is! Het interieur moet

5 cadeautips voor Moederdag

5 cadeautips voor Moederdag Misschien een cliché, maar wij vinden dat je Moederdag niet voorbij kan laten gaan! 14 mei is dé

Vintage Originals

Vintage Originals Vintage Orginals Shop jouw oude, unieke ‘Vintage Originals’ bij Het Kabinet Wonen Met unieke items maak je een echt statement!