Scandinavisch warm

Creëer je eigen wellness flow

Bewust & knus

Van buiten keren we weer steeds meer naar binnen. Het is de tijd van het jaar om het gezellig, knus en warm in huis te maken. En wat is er fijner dan dit te doen met materialen die er echt toe doen. Een Scandinavisch interieur is zo’n interieur dat heel fijn en bewust met materialen werkt.

De basis

Een Scandinavisch interieur is geïnspireerd op de natuur en wordt gekenmerkt door lichte kleuren in combinatie met verschillende houtsoorten en -tinten. Zoals bijvoorbeeld een mooi houten dressoir of tafel. Door het gebruik van (veel) hout creëer je gemakkelijk een knus interieur dat gelijk ook warm aanvoelt. 

Alles in balans

Als tegenhanger van de warme, donkere kleuren wordt er veel gebruik gemaakt van wit in het Scandinavisch interieur. Witte en andere lichte tinten zorgen ervoor dat je de rust bewaard, en dat alles lichter oogt, ook op de wat donkere dagen. Je kan ervoor kiezen om de muren wit te schilderen of juist de lichte tinten terug te laten komen in je meubels zoals de bankeetkamerstoelen, het vloerkleed en accessoires. Het is hierbij belangrijk dat je gaat zoeken naar een goed balans tussen de houttinten en lichte tinten.

Wellness flow

De natuur brengt je dichter bij jezelf en helpt om tot rust te komen. En omdat een Scandinavisch interieur is geïnspireerd op de natuur uit het Noorden, gaat dat automatisch goed. Je zou nog een grote kamerplant kunnen toevoegen en bijvoorbeeld een wollen kleed, om nog meer in te gaan op de natuur. Nu nog de kaarsjes aan, met een grote mok thee op de bank ploffen en dan kan jij lekker tot rust komen in je eigen wellness flow. Of misschien word jij wel helemaal zen van een perfect gedekte tafel? Het is allemaal aan jou!

Shop de look:

Lees ook...