Organic & Natural

Licht, ruimtelijk en mooie rondingen

Lente proof met organic & natural

Hou je van lichte tinten en een warme, zachte uitstraling voor je interieur? Dan is de woonstijl Organic & natural op jouw lijf geschreven. Zachte en natuurlijke materialen, aaibare stoffen en organische vormen zijn de perfecte ingrediënten voor een licht en ruimtelijk interieur. 

Organic Natural - Warm Scandinavisch

Warm Scandinavisch

Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door meubels met een minimalistisch design en neutraal kleurgebruik. De materiaalkeuze is daarom bepalend voor de sfeer in je ruimte. Om een rustige en warme uitstraling te creëren in je interieur kun je het beste kiezen voor natuurlijke materialen zoals bamboe, licht hout, rotan. 

Organic Natural

Ronde vormen

De naam van de woonstijl Organic & natural zegt eigenlijk al genoeg. In deze stijl overheersen organische, ronde vormen, een licht kleurenpalet en natuurlijke materialen. Ga voor meubels en accessoires waarbij deze vormen, kleuren en materialen terugkomen. Een bank als Coos, met prachtige, ronde vormen en subtiele detailleringen, en de eigentijds-klassieke fauteuil Woolly in een aaibare boucléstof, zijn perfect voor deze woonstijl, waar ronde vormen centraal staan. 

Fauteuil Woolly sfeerbeeld
Organic Natural interieur

Zachte tinten

Het ideale kleurenpalet voor een licht en ruimtelijk, lenteproof interieur zijn zachte tinten die rechtstreeks uit de natuur komen. Denk aan beige, nudetinten en witschakeringen; dit palet is prachtig met lichtgekleurde stoffen en houtsoorten. Begin met een lichte basiskleur als wit of crème en voeg accentkleuren zoals beige of warm grijs toe aan het geheel. Bang dat het saai wordt? No worries, door het te combineren met de genoemde materiaalsoorten creëer je juist veel warmte en zachtheid in je interieur. De organische vormen geven het interieur een speelse touch. 

Licht en ruimtelijk

Niet alleen de kleuren doen de ruimte groter en rustiger lijken, door te spelen met luchtige, opengewerkte materialen zoals webbing en rotan creëer je een ruimtelijk effect. Deze opengewerkte materialen zie je veel terugkomen in fauteuilskasten en lampen. Denk bijvoorbeeld aan de fauteuil Cruz Cocoon – met prachtig authentiek design – van Vincent Sheppard of de hanglamp Bulb met een klassieke ondertoon. Laat de zon de rest doen, want met Organic & natural gaat je interieur stralen.

Organic Naturel - Fauteuil Vincent Sheppard
Bodilson Bank Shark - Boucle - Cream

Lees ook...

Early summer vibes

Early summer vibes Yes, de temperaturen schieten omhoog en het vroege zomerzonnetje zorgt ervoor dat je huis zonovergoten is! Het interieur moet

5 cadeautips voor Moederdag

5 cadeautips voor Moederdag Misschien een cliché, maar wij vinden dat je Moederdag niet voorbij kan laten gaan! 14 mei is dé

Vintage Originals

Vintage Originals Vintage Orginals Shop jouw oude, unieke ‘Vintage Originals’ bij Het Kabinet Wonen Met unieke items maak je een echt statement!