Opruimkriebels

4 handige tips om je huis ready te maken voor de lente!

Je herkent het vast wel, dat zodra de lente in aantocht is, je thuis kritisch om je heen kijkt en je de drang hebt om de ontstane chaos van rommeltjes aan te pakken. Maar ja, wat moet blijven en wat kan nu Ć©cht weg? En opruimen is meestal niet een klusje waar je zin in hebt, toch? Maar geloof ons, je huis op orde krijgen, is leuker en makkelijker dan je denkt! Waar begin je? No worries, met deze 4 superhandige opruimtips ben je instantly van de chaos af en kun je weer genieten van je huis. Het spreekwoord ‘Opgeruimd staat netjes’ is er natuurlijk niet voor niets…

1. Minimaliseer

Rust in de tent! Minimaliseer de hoeveelheid spullen door te beoordelen wat belangrijk is en wat je gewoon niet meer nodig hebt. Breng structuur aan met bijvoorbeeld een handige vakkenkast zoals de kast Oakley. Deze is perfect voor in de badkamer voor al je toiletspullen. Groepeer de items en geef ze een eigen vakje. Het hoeft er niet saai uit te zien, je woont er immers, dus een mooie hangplant ertussen geeft direct wat sfeer!

2. Organiseer en decoreer

Een grote vitrinekast is een uitdaging! Alles is in het zicht. Met de vitrinekast Jordan kun je er een echte pronkkast van maken. Verdeel de kast in functionele en decoratieve zones door bijvoorbeeld je boeken te groeperen op 1 plank en je mooie servies verdeel je ook op functie. Alle borden en schalen netjes bij elkaar – handig als je de tafel gaat dekken – en het ziet er meteen gezellig uit. Haal de stylist in jezelf naar boven en wissel de zones af met mooie objecten, zodat je kast echt een blikvanger wordt.

3. Praktisch en gestyled

Voor kleine spullen zijn manden je beste vriend! Niet alleen hou je alles overzichtelijk bij elkaar, een mooie mand is ook erg decoratief. Gebruik sowieso de stelregel dat je items die bij elkaar horen, niet random verdeelt, maar dus ook groepeert. Je krijgt hierdoor echt grip op de chaos. En het hoeft heus geen saaie bedoeling te worden, wissel het af met in het oog springende items. Zo geef je een persoonlijke touch aan je eigen pronkkast!

4. Volg je intuĆÆtie

Dit is misschien wel de belangrijkste tip, want jij woont er per slot van rekening! Hou je juist van een gezellige mix en van veel verschillende vormen, kleuren en materialen? Door er structuur in aan te brengen, creƫer je in een handomdraai een fotogeniek stilleven die echt bij jou past. Heb je toch een beetje hulp nodig bij het organiseren van al je spullen en de indeling van je interieur? Easy! Vraag een interieuradvies aan met ƩƩn van onze stylisten die stiekem ook opruimspecialisten zijn. Binnen no time heb je weer structuur in huis Ʃn een nieuwe frisse lentelook!

Shop:

Laat je adviseren door een specialist

Wil je ook je gedroomde interieur werkelijkheid laten worden? En heb je zin om dit nieuwe jaar voor een compleet nieuwe look te gaan die meer past bij je persoonlijkheid, maar weet je niet precies hoe dit moet? Maak dan snel een afspraak voor een Interieuradvies op maat – deze is gratis en vrijblijvend – en laat ons je helpen bij het creĆ«ren van jouw ideale leefomgeving.