Make-over uit een sprookjesboek

3x toveren met dressoir Brooklyn

Wat hebben New Routz en stylist Maaike met elkaar gemeen? Wij denken toch echt de fascinatie voor kleur! Speciaal voor dressoir Brooklyn in warm terra, maakte zij een fantastische reportage, waarin de kleuren van het scherm spatten. Met een magische touch creëerde Maaike een wereld waar het verboden is om niet te glimlachen en die niet zou misstaan in een sprookjesboek. Zelf zegt ze erover: “Brooklyn is een echte kameleon die geruisloos een andere look kon aanmeten.”

Meet de creator

Maaike Beijer is de creatieve duizendpoot achter @whatmaaikeloves, die hard aan de weg timmert met haar visagie- en interieurkunsten. Samen met haar man Peter en hun twee kinderen, Flint en Fenner, geniet ze van het leven in Enkhuizen. Onlangs schitterde haar huis nog in een prachtige publicatie van vtwonen, en nu heeft ze haar creativiteit mogen loslaten op het kleurrijke interieur van haar zusje, met wie ze dezelfde gedurfde smaak deelt. 

Maaike zelf zegt glimlachend: “Ik breng altijd een humoristische twist aan in mijn styling, met hier en daar een knipoog of grapje.” Nieuwsgierig naar de make-over? Blijf lezen!

Dressoir Brooklyn terra_whatmaaikeloves

Raam naar een andere wereld

Maaike is helemaal weg van de veelzijdigheid van het terrakleurige dressoir. Ze legt uit: “Of je nu van een klassiek, speels, modern of vintage interieur houdt, Brooklyn past moeiteloos bij elke woonstijl”, “In de eerste setting is het raampje op de wand exemplarisch voor het verrassingselement. Het werkt een beetje vervreemdend en lijkt misschien iets te gedurfd, maar door het terra-rood van het dressoir en het omringende palet van zachte paars roze tinten, is er toch een balans ontstaan.” Het lijkt of het raampje een nieuwe wereld opent, alsof je vanuit een sprookjesboek de woonkamer bent gestapt.

Een betoverende mix

In setting nummer 2 zie je hoe tegenstrijdige kleuren soms elkaar perfect kunnen versterken. Maaike combineerde het warme, aardse rood van het dressoir met een vurig oranje tint en laat zien hoe beeldversterkend de herhaling van een patroon kan zijn. “Met zorgvuldig gekozen statements kun je een verhaaltje vertellen. Hier heb ik gekozen voor een ingelijste behangprint als blikvanger. Het onderstreept het speelse, funky karakter. Niet ophangen maar gewoon neerzetten is mijn advies! Eenmaal uitgekeken op de print? Haal een lapje vintage stof van de markt en lijst het in!”

Dressoir Brooklyn terra_whatmaaikeloves
Dressoir Brooklyn terra_whatmaaikeloves
Dressoir Brooklyn terra_whatmaaikeloves

Een vrolijke noot

In de laatste setting wordt een speelse sfeer met een vrolijke noot neergezet. “Met het speelgoed, een feestelijke slinger en een speelkleed voor het dressoir tover je binnen no-time een uitnodigend speelplekje voor kinderen tevoorschijn”, legt Maaike uit. Wat haar betreft is dressoir Brooklyn een tijdloze topper, zowel qua design als kleur. “Degelijk sterk, elegant en origineel!”

Shop de stijl

Ben jij ook helemaal verliefd op dressoir Brooklyn of heb je een crush op een andere kleur? Je shopt dit mooie tv-dressoir in de kleuren terra, zwart, olijfgroen, zand en wit.