Stylist aan het woord

De waarde van een interieuradvies volgens Roos

“Als ik een interieur inricht, zoek ik altijd naar gelaagdheid in materialen en texturen.”  
Onze interieurstylist Roos vertelt hoe ze te werk gaat en wat de toegevoegde waarde is van interieuradvies. 

Interieurstylist

Roos

Interieurstylist Roos

Roos is interieurstylist bij Het Kabinet en kan echt genieten van het geven van totaaladviezen, maar kan net zo enthousiast worden om een oplossing te vinden voor kleine woonproblemen. Met bijna 30 jaar ervaring op zak is een basis creëren waarbij de gelaagdheid van verschillende materialen en texturen is verwerkt, volgens haarzelf haar specialiteit. Hierdoor, zegt Roos, ontstaat er een basis waarbij de rest van het interieur perfect in balans blijft. Zelf heeft Roos een voorkeur voor lichte en warme kleuren en materialen, en streeft altijd naar eenheid, rust en warmte. 

Een interieuradvies, hoe werkt dat eigenlijk precies?

Tijdens een interieuradvies is het volgens Roos belangrijk dat je je verdiept in de leefomgeving en situatie van de bewoners, ontdekt wat hun stijl is en de wensen zijn; waar hebben ze misschien nog niet aan gedacht? Door de bewoners beter te leren kennen, kun je je als stylist goed verplaatsen in hun situatie, een beetje alsof je je eigen woning gaat inrichten. 

Hoe ben je stylist geworden en wat maakt het vak zo leuk?

“Het zat er bij mij gewoon in, denk ik, want zo lang ik me kan herinneren, ben ik altijd bezig met styling. En met een studie heb ik dit verder uitgebouwd”. Roos rondde eerst een opleiding detailhandel af om vervolgens een creatieve opleiding aan het Nimeto te gaan doen. “En eigenlijk heb ik gewoon superveel praktijkervaring doordat ik graag met mensen werk. Het leuke aan het vak vind ik dan ook het vinden van woonoplossingen, mensen te helpen, om ruimtes mooier te maken en mensen hiermee te verassen. Als ik achteraf hoor van mensen dat ze heel blij zijn van het eindresultaat, geeft mij dat echt veel voldoening!” 

Je werkt voor Het Kabinet, maar heb je ook een eigen stijl?

Ik ben niet voor niets bij Het Kabinet terechtgekomen, de unieke sfeer en collectie sprak me direct aan. De mooie mix van tijdloos design, de trends en oude, vintage meubels of unieke objecten uit verre landen. Het Kabinet heeft 3 woonstijlen: Urban, Now en Classic die samen de collectie vertegenwoordigen. Urban is tijdloos design en een beetje stoer, Classic is wat wij noemen eigentijds landelijk en Now is meer trendy. Maar alle drie de stijlen zijn typisch Het Kabinet. Zelf hou ik van Bohemian of Ibiza-stijl, maar dan vooral de natuurlijke variant van die stijl, een beetje etnisch, warm, ton-sur-ton en vooral mooie natuurlijke materialen. Eigenlijk een combi van Urban en Classic. De rust in een interieur spreekt me erg aan. Die balans probeer ik altijd over te brengen in het interieuradvies.

Wat is je favoriete item?

De salontafel Medina! Het blad is van brass en voelt een beetje oosters aan op de een of andere manier. Die mystiek dat spreekt me erg aan. Het mooie, subtiele materiaal, het grote formaat en de bewerking, maakt van deze tafel een pronkstuk in je woonkamer. Zeker als je het combineert met warme, lichte kleuren en materialen.

Heb je nog een gouden tip?

Begin met een goede basis en denk groter! Ik bedoel daarmee dat je met veel kleine meubels meestal geen eenheid of balans kan creëren, het drijft van elkaar af als het ware. Neem een grote bank die de ruimte vult en bouw daaromheen. En misschien de echte tip is: ervaar hoe fijn het is om een stylist als rechterhand te hebben, die met je meedenkt en jouw droomplaatje kan realiseren!

Waarom denk je dat mensen hulp nodig hebben bij het inrichten van hun huis?

Je kunt je blind staren op de ruimte zelf en vaak hebben mensen de neiging alles recht tegen de muur te zetten of in de hoeken. Vaak ontbreekt er daardoor eenheid en voelt alles aan als ‘los zand’. Ook vinden mensen het lastig hun stijl uit te leggen en durven hierdoor vaak geen keuzes te maken. Bovendien kun je wel een witte bank willen, maar als je een huis vol kinderen hebt, is dit niet zo handig. Daarom is mijn vak ook zo leuk, dan kan ik mensen helpen hun wensen in kaart te brengen en ze datgene te adviseren wat ze echt nodig hebben.

Schermafbeelding 2022-05-25 om 08.23.47

Interieuradvies

Kun je ook wat hulp gebruiken bij het inrichten van je interieur? Maak dan nu een afspraak met een interieurstylist, die helpt je graag met het maken van een nieuwe indeling en creëert een sfeer in jouw woonstijl. Tijdens het advies laten we je onze collectie zien aan de hand van jouw woonwensen en bieden we je praktische en creatieve woonoplossingen. 

Lees ook...