het kabinet x ikkewonen

Het Kabinet werkt graag samen met influencers op lokaal en nationaal niveau. Zo nu en dan nodigen wij een influencer uit om een stijlkamer in te richten in de stijl van zijn of haar Instagram kanaal. Vandaag een lokale influencer in de spotlight: Ikkewonen

Marike van

Ikkewonen

Hieronder lees je het interview met Marike van Ikkewonen. Marike richtte een van onze stijlkamers in onze woonwinkel in. Inmiddels is deze stijlvolle kerstkamer niet meer in onze winkel te vinden, maar kijken we graag terug naar de beelden. Op haar eigen Instagram kanaal @ikkewonen vind je sowieso veel inspiratie op het gebied van interieur.

Wie is Ikkewonen en wat doe je precies?

Ik ben Marike, 42 jaar, getrouwd en heb 3 prachtige kids. Ik ben wat je noemt een woonfluencer. Met mijn eigen Instagram kanaal wil ik mijn volgers inspireren met mijn grote passie: interieur. Mijn huis is dé plek waarmee ik mijn eigen stijl tot uiting breng. Daarnaast ben ik ook bloemiste; mijn liefde voor bloemen zie je dan ook volop terugkomen in mijn interieurfoto’s.

Hoe werd je een woonfluencer?

Vier jaar geleden hebben wij een opknapwoning gekocht, een splitlevelhuis waar heel veel aan moest gebeuren! Al mijn creativiteit heb ik hierop losgelaten en toen de verbouwing was afgerond kreeg ik zoveel verzoekjes om foto’s te sturen van het eindresultaat dat ik uiteindelijk besloot ze op Instagram te plaatsen onder de naam Ikkewonen. Ik kreeg zoveel positieve reacties en veel mensen gingen me volgen. Nou, dat smaakte direct naar meer!  Eigenlijk is het dus een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden.

Zo zie je maar dat er veel vraag is naar een persoonlijke visie

Ja, absoluut! Vooral omdat ik mijn eigen huis gebruik voor mijn creatieve uitspattingen, dat spreekt mensen gewoon aan. Het is heel persoonlijk en roept gevoelens op van ‘oh, dat ga ik thuis ook eens proberen’. Ik denk dat dat mensen inspireert, omdat het toegankelijk is.

Hoe zou jij jouw woonstijl omschrijven?

Ik denk dat mijn stijl het beste te omschrijven is als Scandinavisch – neigend naar Japandi – in combinatie met stoere, tijdloze basics: natuurlijke materialen en mooie neutrals. Mijn ideale woonomgeving voelt warm aan en straalt veel rust uit.

Welk item staat bovenaan jouw wishlist?

Ik ben al een tijdje op zoek naar de perfecte ronde eettafel en mooie eetkamerstoelen. En een stijlvolle vitrinekast waar ik mijn servies in uit kan stallen, die staat ook hoog op mijn lijstje.

Welk item mag niet ontbreken in een interieur?

Nou dan denk ik toch wel een goede bank. Dat vind ik heel belangrijk, het is toch wel het belangrijkste item in je interieur. Een bank moet goed zitten en omdat hij het grootste object in je woonkamer is, moet hij ook een echte blikvanger zijn.

Wat zijn jouw tips & tricks?

Houd de basis neutraal en werk met tijdloze, natuurlijke materialen. Dat zorgt voor rust en warmte. Maak het spannender en breng contrasten aan met zwart- en bruintinten.  kleed je interieur verder aan met accessoires uit hetzelfde kleuren- en materialenpalet.

Welke trends zien we volgens jou in 2022?

Toch wel die afwisseling in houtsoorten van blond tot notenhout, gecombineerd met natuurlijke materialen als riet en veel warme, aardse tinten. Ik denk dat veel mensen op zoek zijn naar knusheid en geborgenheid in hun interieur.

Hoe heb je het ervaren om deze stijlkamer in te richten?

Superleuk! Ik had er echt enorm veel zin in, om mijn ding te mogen doen in een grote woonwinkel als Het Kabinet en dat bezoekers mijn stijl in het echt mogen ervaren! Ik ben er heel blij mee, het is echt @ikkewonen. 

Benieuwd naar het resultaat en de producten die Marike van Ikkewonen heeft gebruikt voor de stijlkamer? Check de inspiratiepagina ‘In de stijl van Ikkewonen’ 

Early summer vibes

Early summer vibes Yes, de temperaturen schieten omhoog en het vroege zomerzonnetje zorgt ervoor dat je huis zonovergoten is! Het interieur moet

5 cadeautips voor Moederdag

5 cadeautips voor Moederdag Misschien een cliché, maar wij vinden dat je Moederdag niet voorbij kan laten gaan! 14 mei is dé

Vintage Originals

Vintage Originals Vintage Orginals Shop jouw oude, unieke ‘Vintage Originals’ bij Het Kabinet Wonen Met unieke items maak je een echt statement!