Stylist aan het woord

Susanne over het interieuradvies bij Het Kabinet Wonen

Ook benieuwd naar wat interieuradvies nu eigenlijk inhoudt? Om je een kijkje achter de schermen te geven, laten we graag onze stylisten aan het woord door ze te interviewen over hoe een interieuradvies precies werkt en hoe zij dit als stylist aanpakken. Deze keer is het de beurt aan stylist Susanne. In dit interview leer je haar wat beter kennen en krijg je o.a. een enkele handige tips & tricks. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Wandkast Roubaix naturel - Het Kabinet Winter
Interieurstylist

Susanne

Susanne kon als kind haar slaapkamer nooit lang hetzelfde laten, regelmatig veranderde ze de inrichting of kleuren op de wanden. Na school of in het weekend kon ze uren het spelletje ‘Sims’ spelen. Naja, niet zo zeer het spel, ze had eigenlijk alleen oog voor het inrichtingsaspect. Met het ontwikkelen van een stukje ruimtelijk inzicht zat het dus gelijk goed. Als Susanne nu een woning binnenstapt, begint ze in haar hoofd al direct te schetsen. Een velletje papier heeft ze in feite niet eens nodig. Ze realiseert zich goed dat dit lang niet voor iedereen zo makkelijk afgaat en dat dit echt een aangeboren passie is. Daarom vindt ze het ook zo leuk om zelfbedachte interieurplannen tot leven te laten komen voor een klant, want met mensen werken is haar tweede passie.

1. Hoe ben jij stylist geworden?

“Na de middelbare school besloot ik iets te gaan doen met mijn passie voor interieur. Ik heb eerst 4 jaar MBO Interieuradviseur gestudeerd in Den-Bosch en daarna heb ik de opleiding HBO interieurvormgeving gedaan in Eindhoven. Ik kan mij nog herinneren dat ik deze opleiding met veel plezier heb afgerond. Ik vind het vak boeiend en vooral uitdagend, omdat ik veel contact heb met mensen, die stuk voor stuk een eigen smaak hebben. Mijn creativiteit gebruiken om oplossingen te vinden voor interieur problemen, daar kan ik echt van genieten.”

2. Wat maakt het vak voor jou zo leuk?

“Ik krijg veel energie van het enthousiasmeren van mensen en hen te laten inzien dat het interieur echt belangrijk is in je dagelijkse leven. Als je thuiskomt en het interieur helemaal naar jouw wens en smaak is ingericht, word je er vanzelf enthousiast en blij van!”

3. Wat maakt je werk bij Het Kabinet onderscheidend en uitdagend?

“Elke dag is anders en elk type klant heeft een eigen verhaal en wensenlijst. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar hun verhaal. Door me steeds optimaal in te leven in de woonsituatie, is elk interieuradvies bij Het Kabinet anders en vooral heel persoonlijk. Daarnaast vind ik het altijd een mooie uitdaging om samen met de klant te zoeken naar eenheid in het interieur. Door met verschillende stoffen en tinten uit hetzelfde kleurenpalet te werken en alles goed te doseren, kun je door ermee te spelen, een spannende mix creëren, zonder dat het geheel onrustig wordt.”

4. Waarom denk je dat mensen hulp nodig hebben bij de inrichting van hun huis?

“Mensen vinden het vaak erg lastig om een plan te maken en weten niet goed waar ze moeten beginnen. Er komt dan te veel op ze af. Uiteindelijk wil iedereen eenheid en rust in huis, maar weten niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Daar kan ik dan weer bij helpen.”

5. Wanneer weet je waar de klant echt op zoek naar is voor zijn of haar interieur?

“Voordat ik begin met het geven van advies, stel ik de klant eerst op hun gemak. Ik ben altijd nieuwsgierig naar de persoonlijkheden die achter de klant schuilen. Hierover stel ik best veel vragen. Dit maakt het gesprek vrij persoonlijk en niet zo ‘doorsnee en zakelijk’, want zo’n persoonlijke aanpak is voor mij heel belangrijk. Door veel vragen te stellen, kom je veel te weten over de personen die tegenover je zitten. Als ik dit helder in beeld heb, begin ik met de technische inhoud van het interieuradvies. Ook vind ik het belangrijk om steeds te checken of ik in de de goede richting zit. Door mijn persoonlijke aandacht merk ik vaak dat mensen zich meer openstellen en daardoor uiteindelijk tot een geweldig resultaat komen, passend bij hun persoonlijkheid.”

Interieurstylist Susanne aan het woord
6. Waar ligt jouw specialiteit als stylist?

“Ik ben een luisterend oor, heb veel geduld en heb lef om ertegenin te gaan. Dit gaat natuurlijk op een gedoseerde manier, maar ik vind het heel belangrijk om niet teveel mee te gaan met wat de klant al in gedachten heeft. Ik wil een advies geven waar de klant écht iets aan heeft. Ze vragen per slot van rekening om een advies, toch? En achteraf zijn ze uiteindelijk altijd blij dat ik ze nieuwe inzichten heb kunnen geven, over dingen waar ze zelf niet aan gedacht hebben.”

7. Wat kenmerkt jouw persoonlijke interieurstijl?

“Mijn interieurstijl is Scandinavisch, gecombineerd met veel natuurlijke materialen en luxueuze stoffen. Ik ben fan van organische vormen en heb een voorkeur voor eenvoud en lichte, warme tinten.”

8. Wat is momenteel jouw favoriete item uit onze collectie en waarom?

“De bank Noor is echt mijn favoriet! Ik ben zo blij met dit meubelstuk en probeer de bank dan ook vaak aan de klant adviseren. Deze bank is qua design tijdloos en door de gebalanceerde vormgeving past hij in bijna elk interieur.”

9. Welke woontrend is momenteel jouw favoriet?

“Met stip design met organische vormen en de toepassing van warm notenhout.” 

10. Wat is jouw gouden interieurtip?

“Oeh, ik heb er eigenlijk een paar! Probeer niet alles netjes uit te lijnen en symmetrisch in te delen. Het is bijvoorbeeld echt niet nodig om een vloerkleed uit te kiezen die exact aansluit op de breedte van je bank. Het is juist goed om te spelen met alle lijnen in je interieur. Daardoor oogt een interieur speels en is alles veel meer met elkaar verbonden. Hou daarnaast je interieur clean en opgeruimd. Probeer niet elk leeg plekje vol te zetten met spullen of decoratie. Dit zorgt voor onrust. Maar mijn allerbelangrijkste tip is: Blijf altijd dicht bij jezelf qua woonstijl. Alleen dan wordt jouw interieur uniek!” 

Shop de stijl van Susanne
Schermafbeelding 2022-05-25 om 08.23.47

Interieuradvies

Kun je ook wat hulp gebruiken bij het inrichten van je interieur? Maak dan nu een afspraak met een interieurstylist, die helpt je graag met het maken van een nieuwe indeling en creëert een sfeer in jouw woonstijl. Tijdens het advies laten we je onze collectie zien aan de hand van jouw woonwensen en bieden we je praktische en creatieve woonoplossingen. 

Schermafbeelding 2022-05-25 om 08.23.47

Benieuwd naar meer? 

Een tijdje geleden gingen wij in gesprek met interieurstylist Esmee. In het artikel tipt ze haar favoriete item uit de winkel en lees je haar gouden woontip.

418.G218B_Wandkast Vermont zwart_sfeer_LR-min

Lees ook...