Stylist aan het woord

Melissa over het interieuradvies bij Het Kabinet Wonen

Ook benieuwd naar wat interieuradvies nu eigenlijk inhoudt? Om je een kijkje achter de schermen te geven, laten we graag onze stylisten aan het woord door ze te interviewen over hoe een interieuradvies precies werkt en hoe zij dit als stylist aanpakken. Deze keer is het de beurt aan stylist Melissa. Ze werkt al 15 jaar bij Het Kabinet en is een echte duizendpoot binnen de organisatie. Met heel wat ervaring op zak werd het tijd voor een uitgebreid interview. We vragen naar haar tips & tricks, persoonlijk interieurstijl en ontdekken wat de waarde is van een goed interieuradvies. Benieuwd? Lees snel verder.

Melissa

Interieurstylist

1. Hoe ben jij stylist geworden?

“Het begon op de vakschool Het Hout en Meubileringscollege, daar volgde ik de opleiding Interieuradviseur, styling en ontwerp. Ik liep stage bij het Kabinet en van het een kwam het ander. Tijdens mijn stage draaide ik mee met het styling team. Hierna begon ik bij Het Kabinet als verkoopmedewerker en ben nu doorgegroeid tot interieuradviseur. Ik had het direct naar mijn zin en ben na mijn stage gebleven!”

2. Wat maakt het vak voor jou zo leuk?

“Iedere werkdag is verrassend, omdat je telkens weer nieuwe mensen ontmoet die een eigen verhaal en wensen- en vragenlijst hebben. De uitdaging is om mensen te inspireren en adviseren, terwijl je tegelijkertijd doorborduurt op hun eigen interieursmaak. Om voor hen een compleet interieurplan te realiseren, waar zij happy mee zijn, maakt mijn vak erg leuk om uit te oefenen!”

3. Wat maakt je werk bij Het Kabinet onderscheidend en uitdagend?

“Ik werk op verschillende afdelingen binnen het Kabinet. Geen dag is dus eigenlijk hetzelfde! Als interieuradviseur vind ik het spannend dat je nooit precies weet wat je kunt verwachten van een adviesgesprek. Van tevoren bereid ik me voor door het maken van een plattegrond. Door mijn ervaring kan ik vaak wel een redelijke inschatting maken, maar ga er het liefst blanco in, om tijdens het advies erachter te komen waar bewoners écht naar op zoek zijn. Dat werkt voor mij beter, want door goed te luisteren en te sparren begint alles bij me te borrelen. Ik stuur het wel, maar wil het echt samen creëren, want zo ontstaat er altijd weer een mooi plan.”

4. Waarom denk je dat mensen hulp nodig hebben bij de inrichting van hun huis?

“Vaak zijn mensen de eenheid in een interieur een beetje kwijt. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar een andere indeling, omdat de balans weg is en hierin vastlopen. Wij helpen je tijdens een advies om weer een eenheid te maken van je interieur. Eerst kijken we naar de indeling, welke meubelstukken mogen blijven en welke nieuwe komen er, om vervolgens te werken aan een nieuwe indeling, compleet met een kleuren- en materialenplan. En het mooiste is om met iets te komen, waar ze zelf nog niet aan hadden gedacht, om ze te verrassen met ongekende mogelijkheden van hun eigen interieur.”

5. Wanneer weet je waar de klant echt op zoek naar is voor zijn of haar interieur?

“Eigenlijk zie je vrij snel wat het probleem is als je bijvoorbeeld naar de bestaande indeling kijkt. Door met ze te praten, voel je aan wat ze missen. Daarnaast kijk ik altijd naar de praktische kant. Vaak staat het interieur vol met spullen die onnodig zijn of juist ontbreken, zodat ze bijvoorbeeld geen opbergruimte hebben voor rondslingerende rommeltjes.Voordat we met het gesprek beginnen, vraag ik daarom ook: ‘Wat is jullie leefsituatie en wat heb je allemaal nodig? Ik vind een leefbaar huis erg belangrijk.”

Shop de stijl van Melissa
6. Waar ligt jouw specialiteit als stylist?

“Mij verdiepen in alle mogelijkheden van een meubelstuk, vind ik altijd erg leuk om te doen, dan weet ik bijvoorbeeld heel goed welke opstelling het beste past bij een interieur. Een bank heeft vaak eindeloos veel mogelijkheden! Dus zodra er iets nieuws binnenkomt, duik ik direct in de mogelijkheden. Met die productkennis kan ik klanten heel goed helpen. Daarnaast vind ik het gewoon heel belangrijk dat de klant met een fijn gevoel de winkel verlaat en echt wat heeft aan het interieurplan. Ik zal dan ook altijd een eerlijk advies geven en ook weleens zeggen. ‘Dit zou ik niet doen.’ Op die manier komen mensen uiteindelijk toch weer sneller bij je terug.”

7. Wat kenmerkt jouw persoonlijke interieurstijl?

“Als ik een stijl moet kiezen dan is dat Scandinavisch. Ik hou van rustige vormen en kleuren, zachte materialen in combinatie met licht hout. Met rustige kleuren bedoel ik niet alleen wit, maar meer aardetinten als terra, beige en groen. Wat ik ook heel mooi vind zijn licht eikenhouten accenten in combinatie met gladde materialen zoals Fenix.”

8. Wat is momenteel jouw favoriete item uit onze collectie en waarom?

“De eettafel Float, uitgevoerd met de HPL Fenix bladafwerking, is nu mijn absolute favoriet. De strakheid en elegantie in de vormgeving spreekt me enorm aan. Sowieso past deze tafel perfect in een warm en natuurlijk interieur en combineert perfect met bijvoorbeeld een eikenhouten kast.”

9. Welke woontrend is momenteel jouw favoriet?

“Organische vormen! Ik vind het tof om deze vormen te combineren met rechte, hoekige vormen. Het geheel wordt dan heel dynamisch en spannend. Een salontafel in een organische vorm bij een kubistische bank, staat geweldig. Deze trend adviseer ik ook wel vaak bij klanten.”

10. Wat is jouw gouden interieurtip?

“Blijf altijd bij jezelf qua stijl en voeg mooie eyecatchers in je ruimte toe. Bijvoorbeeld een fauteuil in een uitgesproken kleur of een mooi uniek object zoals een oude unieke kast. Een uniek object in je interieur geeft je woonkamer een speelse en vooral persoonlijke touch. We hebben in onze woonwinkel prachtige vintage meubels staan, die een wereldreis achter de rug hebben. Je vindt er bijvoorbeeld echt bijzondere art deco kasten, waarvan er echt maar één is! Hiermee maak je echt een statement”.

Interieuradvies

Kun je ook wat hulp gebruiken bij het inrichten van je interieur? Maak dan nu een afspraak met een interieurstylist, die helpt je graag met het maken van een nieuwe indeling en creëert een sfeer in jouw woonstijl. Tijdens het advies laten we je onze collectie zien aan de hand van jouw woonwensen en bieden we je praktische en creatieve woonoplossingen. 

Benieuwd naar meer?

Een tijdje geleden gingen wij in gesprek met interieurstylist Susanne. In het artikel tipt ze haar favoriete item uit de winkel en lees je haar gouden woontip.

Lees ook...

Lentemagie

Lentemagie Laat de magie van de lente los in je interieur! Wat een heerlijke tijd van het jaar is de lente toch! Het is een betoverend seizoen: het is langer licht, alles komt tot bloei en voelt zacht en fris aan. Dit voorjaarsgeluk wil je natuurlijk ook binnen ervaren. Hoe schudden we binnen de winter van ons af en haal je een beetje van de lentemagie in huis? Lees snel verder! Wolkenzacht & plukvers Van plukverse bloemen wordt iedereen happy en ook je interieur krijgt meteen een frisse energieboost. En wat vind je van deze wolkenzachte elementenbank Medusa? Het is

Opruimkriebels

Opruimkriebels 4 handige tips om je huis ready te maken voor de lente! Je herkent het vast wel, dat zodra de lente in aantocht is, je thuis kritisch om je heen kijkt en je de drang hebt om de ontstane chaos van rommeltjes aan te pakken. Maar ja, wat moet blijven en wat kan nu écht weg? En opruimen is meestal niet een klusje waar je zin in hebt, toch? Maar geloof ons, je huis op orde krijgen, is leuker en makkelijker dan je denkt! Waar begin je? No worries, met deze 4 superhandige opruimtips ben je instantly van de

Woonstijl Classic

Woonstijl Classic Modern-chique en romantisch ‘Wonen in jouw stijl’, een uniek interieur creëren dat helemaal aansluit op jouw wensen, smaak en levensstijl, daar geloven we heilig in. Jij moet er immers wonen en je er happy in voelen. Daarom geven we het liefste een interieuradvies op maat, waarin we altijd rekening houden met alle factoren die voor jou belangrijk zijn. Onze stijlkamers zijn dan ook ingericht in verschillende woonstijlen en hebben altijd een huiselijke, inspirerende setting. Eén van die woonstijlen is Classic, waarbij alles gaat over romantiek en authenticiteit in vorm, kleur en materiaal. Hou je wel van wat romantiek