Stylist aan het woord

Esmee over het interieuradvies bij Het Kabinet Wonen

We willen je graag een kijkje achter de schermen geven door onze stylisten te laten vertellen over hoe een interieuradvies precies werkt en wat ze zelf mooi vinden. Deze keer is het de beurt aan Esmee. Ze werkt al een flinke poos bij ons en daarom de hoogste tijd om haar eens wat vragen te stellen over haar woonstijl en haar manier van aanpak. Ook geeft ze je graag wat tips & tricks. Zo vertelt ze: “Het is de kunst om goed te luisteren naar de klant. Door goed te luisteren, ben je in staat een goede vertaalslag te maken van alle wensen. Hierdoor ontstaat er een mooi en kloppend geheel.”  Benieuwd? Lees snel verder. 
Interieurstylist

Esmee

Esmee is al van jongs af aan bezig met kleur, styling en alles wat met interieur te maken heeft. Na haar opleiding Styling, Interieur en Vormgeving aan Nimeto kwam ze al snel terecht in onze woonwinkel, een plek waar ze sowieso al graag rondsnuffelde. Esmee ervaart haar werk als stylist als een feestje, om iedere dag bezig te zijn met haar passie voor wonen en tijdens het geven van interieuradviezen klanten te enthousiasmeren met nieuwe inzichten voor hun inrichting.

1. Hoe kom je erachter wat een klant precies wil?

“Ik vraag van tevoren altijd om een plattegrond en foto’s van de woning te sturen en ook om een korte uitleg van de ruimte te geven. Hierna volgt een telefonisch intakegesprek. Op deze manier krijg ik direct al een goed beeld van de situatie en de wensen die ze hebben. Zo kan ik mij goed voorbereiden op het adviesgesprek in ons Creative centre. Tijdens het advies bespreek ik mijn eigen ideeën en laat een schetsvoorstel zien. Met de reactie die ik krijg, weet ik hoe ik tijdens het gesprek kan bijsturen door de feedback te vertalen in oplossingen. Die vind ik door goed door te vragen en te luisteren naar de reactie. Vragen als ‘Waarom ben je tot de huidige indeling gekomen?’ en ‘Wat vind je zelf mooi aan de ruimte?’, geven me inzicht en sturing om uiteindelijk de perfecte indeling te bereiken.”

2. Hoe ben je stylist geworden en wat maakt het vak zo leuk?

“Zolang ik me kan herinneren ben ik al bezig met kleur, styling en interieur. Tijdens mijn opleiding aan Nimeto liep ik stage bij Het Kabinet Wonen en ik ben dus eigenlijk nooit meer weggegaan! (Esmee lacht). En het leuke aan dit vak is het creëren van een fijn, warm en sfeervol interieur. Het bedenken van een indeling waar de klant zelf nooit aan zou hebben gedacht, geeft me heel veel voldoening.”

3. Wat maakt je werk bij Het Kabinet Wonen zo bijzonder?

“Ik kan echt genieten van mensen blij te maken met het creëren van een nieuw thuis. In onze woonwinkel presenteren we onze collectie in stijlkamers die eruitzien als een totaalplaatje met een huiselijk en warm karakter. Styling zit hem namelijk in kleine details. Daarom ben ik zo’n fan van onze winkel! Ik vind het geweldig om klanten te enthousiasmeren over bijvoorbeeld de nieuwe bank die net binnen is gekomen en staat te shinen in één van onze stijlkamers! Tijdens het gesprek geef ik advies over het totaalplaatje: de indeling, meubels, stoffen, styling en kleuren. Ik kan me goed voorstellen dat het voor een klant heel prettig is als je alles bij één winkel kan bestellen.”

4. Welke woontrend van dit najaar is jouw favoriet?
“Donkere houtkleuren, gecombineerd met warme, zachte stoffen in prachtige beigetinten vind ik momenteel een hele fijne woontrend om mee te werken.”
5. Waarom denk je dat mensen hulp nodig hebben bij het inrichten van hun huis?

“Ik merk vaak dat mensen wel weten wat ze mooi vinden, maar dat ze het moeilijk vinden om er een geheel van te maken. Een deskundig advies en bevestiging van een professional helpt klanten om keuzes te kunnen maken. Hoe zorg je voor de juiste verhouding? Welke maten moet je gebruiken? Naar welke stoffen kijk je voor een bepaalde sfeer? Dit zijn allemaal vragen waar een interieurstylist je bij kan helpen.”

6. Waar ligt jouw specialiteit als stylist?

“Ik denk door goed te luisteren naar de wensen van de klant en deze te vertalen in een interieur dat in balans is en past bij wie ze zijn. Door te werken vanuit een sterke basis kan ik samen met de klant vervolgens verder werken aan het creëren van een geheel dat heel erg uitgesproken is of juist heel sereen is.”

7. Wat is je favoriete woonstijl en meubel?

“Oeh, lastige vraag! Ik vind veel stijlen mooi, maar als ik toch moet kiezen, dan is de woonstijl Urban van Het Kabinet Wonen mijn favoriet. Tijdloos, een tikje stoer en vooral mooi design met een warm karakter. De ronde eiken eettafel Nature vind ik zelf erg mooi, vooral de donkerbruine kleur van het blad zorgt voor warmte en sfeer. De feestdagen komen er aan, hoe fijn is het als je dan een warme, sfeervolle eettafel in je interieur hebt staan, waaraan je met je familie en vrienden lekker lang kunt tafelen!” 

8. Heb je nog een gouden tip?

“Breng spannende contrasten aan door verschillende stoffen en materialen te combineren. Op deze manier creëer je al vrij snel een spannend en sfeervol geheel. Hou je meer van een rustige basis? Maak dan een geheel met stoffen en materialen uit hetzelfde kleurenpalet, zodat de basis rustig blijft. Kom je bij ons langs voor interieuradvies? Bereid je alvast een beetje voor door zoveel mogelijk beelden te verzamelen die passen bij jouw droomplaatje. Maak bijvoorbeeld zelf een moodboard.”

Shop de stijl van Esmee
Schermafbeelding 2022-05-25 om 08.23.47

Interieuradvies

Kun je ook wat hulp gebruiken bij het inrichten van je interieur? Maak dan nu een afspraak met een interieurstylist, die helpt je graag met het maken van een nieuwe indeling en creëert een sfeer in jouw woonstijl. Tijdens het advies laten we je onze collectie zien aan de hand van jouw woonwensen en bieden we je praktische en creatieve woonoplossingen. 

Schermafbeelding 2022-05-25 om 08.23.47

Benieuwd naar meer? 

Een tijdje geleden gingen wij in gesprek met interieurstylist Roos. In het artikel tipt ze haar favoriete item uit de winkel en lees je haar gouden woontip.

Sfeerfoto Bloomingville

Lees ook...